Je bent hier:

U bent hier

Kim loopt stage bij Bednet

Waar ik maandenlang naar uitkeek, was eindelijk zover: de start van mijn stageperiode bij Bednet. Hier zou ik samen met Julie, de andere stagiaire, Sophie versterken binnen het communicatieteam van Bednet. Benieuwd naar wat komen zou, stapte ik op 11 februari 2019 het kantoor van Bednet binnen.

Sophie opende de deur en onmiddellijk werd ik warm ontvangen. Ik hing mijn jas aan de kapstok en wandelde verder naar de plaats waar ik vier maanden lang zou werken voor Bednet. Er werd aangebeld. Julie stond aan de deur, de andere stagiaire communicatie. Geweldig, onmiddellijk een goede klik. “Dit is al zeker een goede start.”, dacht ik bij mezelf.

We werden allebei meteen voorgesteld aan het team dat zich in Leuven - de plaats waar wij stage lopen - bevindt. Allemaal stuk voor stuk lieve mensen. De nieuwsgierigheid naar ons was te voelen. “Sophie zal zo blij zijn dat jullie eindelijk kunnen beginnen!”, klonk het. En dat waren we - en zijn we nog steeds - ook. Blij dat we kunnen helpen en dat we kunnen bijdrage aan de organisatie, maar vooral blij dat we van hen kunnen leren.

De eerste twee weken waren al zeer intensief. We werden volledig ondergedompeld in het verhaal van Bednet. Zo kregen we uitleg over wat Bednet allemaal doet en wie ze helpen. Julie en ik konden er geen genoeg van krijgen. Als kers op de taart mochten we zelfs beiden een opstart meemaken. Zo nam consulent Maarten, Julie mee en ging ik samen met consulente July op stap. Wat een ervaring! Uit wat ik gehoord en gelezen had over Bednet, kon ik wel afleiden dat het een heel mooie organisatie is. Maar om het dan ook echt te ervaren, is iets helemaal anders. Neem het maar van mij - en ook Julie - aan dat Bednet er echt alles aan doet om de moed bij zieke kinderen en hun ouders er weer in te brengen.

"Volg eens stage bij een organisatie die je écht boeit."

Nu we volledig mee zijn met het verhaal van Bednet, zijn we intussen bezig met de jaarlijkse campagne: Pyjamadag. Een heel fijn concept waarbij kinderen en jongeren voor één keer in pyjama naar school mogen. Op deze dag wordt het verhaal van de Bednetters nog veel meer dan anders in het licht gebracht en vieren we hen allemaal! Deze dag is ook elke keer gekoppeld aan een fotowedstrijd waarbij scholen hun pyjamafoto’s inzenden en zo kans maken op verschillende prijzen. Maar om dit allemaal op tijd op punt te krijgen, werken we - en en zal er nog zeer hard gewerkt worden.

Sociale media overnemen, de pers, Bednetters, ouders en scholen contacteren of af en toe op locatie iets gaan doen, ... Er komt veel bij kijken, maar als je iets graag doet, vliegt de tijd nogal. Binnenkort is zover. Dan is het Pyjamadag. Hierna wordt het tijd voor iets anders en zullen we stilaan overstappen naar andere projecten. Er valt zeker nog veel te ontdekken binnen de organisatie en alles wat erbij komt kijken. We zitten alvast in een super warm en tof team. Die eerste momenten kunnen ons al niet meer afgepakt worden.

Al bij al, Julie en ik doen het super graag. Net als Julie, steek ik er mijn tijd en moeite in en proberen we zoveel mogelijk te doen als we kunnen. Je hoort weleens dat studenten zich vervelen tijdens hun stage… Dat er niet genoeg werk is, of dat het gewoon niet interessant genoeg is. Daarop kan ik maar één ding zeggen: volg eens stage bij een organisatie die je écht boeit. Een organisatie die het verschil probeert te maken in de wereld. Daar zul je je niet snel vervelen.