An Van Hecke

Foto pyjamadag K3A Gemeentelijke Basisschool Lochristi (1566)

An Van Hecke uit Gemeentelijke Basisschool Lochristi (1566)

Mijn klas doet mee omdat
We ons samen afvroegen hoe kinderen die lang ziek zijn dingen leren, zaken knutselen, of spelen met hun vrienden, dit terwijl ze niet naar school kunnen komen.
Vanuit het thema ‘Dromen’ tekenden we allemaal ons toekomstige beroep. Dit omdat niet alleen wij, maar ook de kindjes die niet naar school kunnen komen, al dromen hebben voor later.
De kleuters wisten dan ook dat de kinderen van Bednet niet steeds hun pyjama dragen, maar dat het een teken was van rusten en thuis blijven.
Deze dag vond ik van groot belang om aan te brengen in onze derde kleuterklas. Dit omdat de kleuters het geluk hebben om elke dag naar school te komen, op de speelplaats rond te rennen, en spelletjes of opdrachten te maken in de klas.
Sommige kleuters kunnen dit eenmaal niet.
Door over Bednet te praten, zorgen we dat kleuters dankbaar zijn over alles wat ze in een schooldag kunnen en mogen doen.
Dit is ons zeker gelukt! Want in deze coronatijden kunnen sommige kinderen ook niet naar school komen. Dit riep bij de kleuters veel vragen op omtrent het leren in de klas.
Samen duimen we dat alle kinderen snel terug naar hun school kunnen komen!