Je bent hier:

U bent hier

De jury

Uit alle ingezonden pyjamafoto’s kiest onze Bednet-jury telkens een winnaar uit per onderwijsniveau. Onze Bednetters zelf zullen de ingezonden foto's bekijken en beoordelen. Ze worden bijgestaan door Bednet-medewerkers en bekende gezichten. Er zijn 5 verschillende juryleden per onderwijsniveau. Op die manier beoordelen de Bednetters enkel foto's gemaakt door hun leeftijdsgenoten. Uiteraard mogen ze ook niet stemmen op hun eigen klasfoto. Maak kennis met de jury!

In pyjama naar school voor Bednet!

Voor de lagere schoolfoto's wordt Liandra Sadzo ere-jurylid. Ze is bekend van de jongerenreeks D5R op Ketnet.

Voor de foto's uit het secundair onderwijs rekenen we op tekenares Eva Mouton.

  

Juryleden Secundair Onderwijs

Pieter uit Zele zit in het 2de jaar technisch secundair onderwijs, richting metaal en elektriciteit. Pieter heeft botkanker en zit al meer dan een half jaar thuis terwijl zijn behandeling loopt. Vroeger zou hij nooit gezegd hebben dat hij graag naar school gaat. Nu wil hij niets liever. Pieter geniet enorm van de momenten waarop er via Bednet eens kattenkwaad wordt uitgehaald: ‘Ze hebben eens afdrukken doorgestuurd van hun gezichten die ze geplet hadden tegen het scanapparaat van de school’.   

Jade is 13 jaar en gaat naar middenschool Den Brandt in Boom. Ze heeft reuma en het Ehlers Danlos syndroom. Jade is een bednetter sinds het tweede leerjaar. Ze houdt enorm veel van paarden en hoopt binnenkort haar revalidatie met de hippoterapie te kunnen hervatten.

Luna zit in het 3de middelbaar in De Ring in Leuven. Ze maakt sinds vorig schooljaar gebruik van Bednet omdat ze al enkele jaren chronisch ziek is. Haar bijnieren werken niet goed en daarom is Luna heel snel moe en heel veel ziek. Via Bednet volgt ze elke week een aantal lessen van thuis en als ze ziek is, heeft ze zo nog contact met haar klasgenoten. Luna houdt van dansen en viool spelen.

Jolien, uit Oostkamp, net 13 geworden volgt het 1ste jaar ASO aan de Middenschool Sint-Pieter. Ze houdt van de vlogger Furtjuh en muziek (Little Mix). Jolien heeft een zeldzame heupaandoening waardoor ze niet naar school kan. Doordat ze niet lang mag rechtop zitten of stappen, brengt ze haar dagen dus vooral in bed door. Dankzij haar super team van leerkrachten en directie op school, haar medisch team en Bednet is ze ook in de klas aanwezig. Ze volgt niet enkel de lessen,maar krijgt ook de tijd om met haar klasgenoten te praten. Ze hoort er écht bij!

Rahma, 17 jaar zit in het 4de middelbaar in KTA Horteco in Vilvoorde. Rahma gebruikt Bednet omdat ze dit jaar een knieoperatie heeft moeten ondergaan waarvan de revalidatie een tijdje duurde en correct moest worden opgevolgd. Vroeger deed ze aan paardrijden maar door de problemen met haar knieën kan ze dit nu spijtig genoeg niet meer doen. Als het terug beter gaat wil Rahma graag beginnen zwemmen. Dankzij Bednet kon ze de lessen volgen en had ze contact met haar klasgenoten.

Juryleden lager onderwijs

Yente, 6 jaar, zit in het 1ste leerjaar in gemeenteschool De Boemerang te Meerbeek. Ze heeft de ziekte van hirschsprung en is omwille van een reeks complicaties nog aan het herstellen van een darmoperatie. Haar hobby's zijn dansen, zingen en tekenen. Yente vindt Bednet "Toppie, vooral tijdens de speeltijd om met de andere kindjes te kletsen en spelletjes te spelen".

Lars is 10 jaar en zit in het 5de leerjaar van het Sint-Gummaruscollege in Lier. Hij heeft een primaire immuunstoornis en is daardoor vaak afwezig. Dankzij Bednet kan hij tijdens zijn afwezigheid de les mee volgen van thuis uit en blijft hij in contact met zijn vrienden. Hij kijkt altijd uit naar de pauzes waar hij op de hoogte wordt gebracht van alle speelplaatsroddeltjes (bv. de nieuwste koppeltjes, de nieuwe speelplaatshype,... ). Zijn hobby's zijn toneel en gitaar spelen.

Bas is 10 jaar en gaat naar de school de "zevensprong" te Oostham. Hij zit in het 5de leerjaar mijn hobby is voetbal. Wegens een primaire immuniteitsdeficiëntie is het momenteel erg moeilijk om naar school te gaan. Gelukkig kan hij contact houden met zijn vrienden via het Bednet-systeem en de lessen zo mee volgen.

Julian is 9 jaar en zit in het 4de leerjaar van De Wijze Boom in Sint-Amandsberg.  Misschien ken je Julian van de Kaalender die hij voor Bednet verkocht tijdens de Warmste Week. Hij verkleedde zich daarvoor in beroemde kaalkoppen. Mr. Propre is zijn favoriet. Sinds september is Julian Bednetter, omdat hij leukemie heeft. Julian houdt van schilderen, van lego, van spelen in het park. Hij is erg nieuwsgierig naar alle foto's!

Joren loopt school in de Vrije Basisschool te Beveren-Leie in het 5de leerjaar. Door een hersenbloeding bij de geboorte heeft Joren motorisch en visuele problemen. Hij is sneller moe. Door mee te willen met iedereen op school en al zijn hobby's (Chiro, muziekles, zangles en dictie) waren zijn batterijen plots helemaal plat. Sinds december is hij thuis en eind januari is hij met Bednet gestart. Joren is heel blij dat hij dagelijks enkele uren les kan volgen en zijn vrienden kan zien.

Juryleden kleuteronderwijs

Lars is een energieke jongen van 5 jaar. Hij zit in de 3de kleuterklas van de Mariaschool in Oostende. In oktober onderging hij een heupoperatie met lange revalidatie. Dankzij Bednet waren zijn vriendjes steeds 'virtueel' aanwezig. Sinds kort gaat hij terug naar school. Binnenkort mag hij leren zwemmen. Ooit hoopt hij te voetballen. Supporteren zit er nu al in. Hij dankt alvast alle kinderen, juffen en meesters voor de mooie foto's  en hun inzet.

Sofie is een optimistische kleuter van 5 jaar. Ze vecht sinds 19 juli 2016 tegen leukemie. Dit schooljaar is ze nog niet naar school geweest, maar na de paasvakantie ontvangen de kindjes en juffen van de 2de kleuterklas van GBS "De Vierklaver" Asper haar met open armen. Sofie houdt van knutselen en buiten spelen als 't zonnetje schijnt.

Elise is een lieve meid van 5 jaar oud. Ze is verzot op zwemmen en knutselen.  Elise zit in de derde kleuterklas van de Ave Maria basisschool te Vlezenbeek. Momenteel ondergaat ze een behandeling tegen leukemie. Ze is blij dat ze via Bednet toch contact kan houden met haar juf en klasgenootjes.

Gwenny is kleuterjuf in de blauwe klas (oudste kleuters) in de methodeschool Ondersteboven: “We zijn met 22 geweldige kapoenen, hier is ook Jayden bij.  Dankzij Bednet kan hij ook een vriendje van onze klas zijn en hoort hij er ook echt bij. Dit vinden we reuze fijn. De kleuters kennen Bednet en kijken er steeds naar uit.  Daarom is heel onze school ook blijven slapen om te laten zien dat wij weten waarom er een pyjamadag was. Ook Jayden was er de avond en ochtend via Bednet bij. Het is ook dan heel fijn, dat heel veel scholen aan deze dag hebben deelgenomen”.

Thibaut is een grappenmaker van 5 jaar. Hij houdt van paarden, is een knutselfanaat is en is dol op tennis.  Thibaut gaat dolgraag naar de knorretjes klas ( 2de kleuterklas) in de fusieschool in Wolvertem. Tijdens zijn strijd tegen leukemie, kan hij dankzij Bednet blijven contact houden met de juf en de knorretjes. Hierbij een grote pluim op de hoed van de juf en de school voor de energie en de inzet. Thibaut heeft genoten van de pyjamadagen is dan ook apetrots dat hij mag jureren over de foto's.

 

 

Partners