Rode Duivels worden ambassadeurs van Bednet

Rode Duivels worden ambassadeurs van Bednet en Take-Off

De Belgian Red Devils lanceren met trots hun nieuwe sociale partnerschap met Bednet en Take off, twee organisaties die ervoor zorgen dat zieke kinderen vanop afstand de lessen op school kunnen meevolgen via een computer en daarnaast ook nog steeds sociaal contact hebben met hun klasgenoten. Als ambassadeurs van Bednet en Take Off zullen de Belgian Red Devils de werking van deze organisaties mee in de kijker plaatsen gedurende hun EK 2020 kwalificatiecampagne.

In juni 2018 vlak voor het WK in Rusland lanceerden de Belgian Red Devils een oproep naar een nieuwe sociale partner. De tweejarige succesvolle samenwerking met Pleegzorg Vlaanderen en les Familles d’Accueil eindigde na het WK en de KBVB wou tijdens de EK-kwalificatiecampagne opnieuw de kans geven aan een goed doel om zich gedurende twee jaar te verbinden aan de Belgian Red Devils.

Ongeveer 30 organisaties stelden zich kandidaat en uiteindelijk kozen de Belgian Red Devils voor Bednet en Take-Off als hun nieuwe sociale partner. Tot en met het EK 2020 zullen de Belgian Red Devils zich inzetten voor deze organisaties die respectievelijk in Vlaanderen en Wallonië actief zijn.

Via verschillende acties willen de Rode Duivels ervoor zorgen dat het werk van beide organisaties bekender wordt bij het brede publiek zodat meer kinderen die ziek zijn toch nog steeds verbonden blijven met hun klas. Beide organisaties krijgen ook gratis tickets voor alle thuiswedstrijden en daarnaast zullen we verschillende momenten organiseren waarop de kinderen van Bednet en Take-Off met de Rode Duivels kunnen kennis maken.

Eden Hazard, kapitein Belgian Red Devils:

“We kijken er met de hele groep naar uit om ons in te zetten voor alle zieke kinderen in België die door hun ziekte niet naar school kunnen gaan. Het is super dat organisaties zoals Bednet en Take Off ervoor zorgen dat zij toch nog in contact blijven met hun klasgenoten en leerkrachten!”

Francesco Amato, voorzitter Take-Off:

“We zijn ontzettend blij met dit partnerschap. De Rode Duivels worden twee jaar lang de ambassadeurs voor kinderen van wie het schoolleven noodgedwongen door gezondheidsredenen op pauze wordt gezet. Via Bednet en Take Off blijven deze zieke kinderen en jongeren mee met de leerstof en in contact met hun vrienden.”

Kathy Lindekens, voorzitter Bednet:

“Het partnerschap met de Rode Duivels zal ons helpen om bekend te worden bij het groot publiek. Momenteel bereiken we jammer genoeg niet elk ziek kind. We hopen dat mensen op termijn spontaan aan Bednet of Take-off zullen denken wanneer er in hun omgeving een kind voor lange tijd ziek valt. Want onderwijs is een recht ook als je ziek bent. Daarom is de steun van de Rode Duivels zo belangrijk voor ons.”