Je bent hier:

U bent hier

Maak een fotopagina aan!

Bednet, MNM en Ketnet nodigen alle leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs uit om op vrijdag 9 maart in pyjama naar school te komen. De boodschap van deze derde editie is eenvoudig: maak een leuke klasfoto in pyjama om langdurig en chronisch zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem te steken. Dankzij Bednet krijgen die leerlingen de kans om toch de lessen te volgen, van thuis uit en samen met hun eigen klas. Aan de pyjamadag is een wedstrijd gekoppeld voor de leukste pyjama-klasfoto. De foto’s worden gedeeld op een speciaal fotoplatform.

Vorig jaar namen meer dan 1.000 scholen deel aan de Nationale Pyjamadag. Ook dit jaar verwacht directeur Els Janssens een grote opkomst:  “Elk jaar neemt het aantal inschrijvingen toe. De teller staat momenteel al op 1.250. We moedigen scholen ook aan om deel te nemen uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren maar ook om Bednet bekend te maken.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits onderstreept het belang van de Pyjamadag: “Dit jaar wil Bednet 1.000 Vlaamse kinderen helpen. Dit kan alleen als iedereen de weg naar Bednet vindt. Pyjamadag is een ideaal initiatief om ouders en scholen te sensibiliseren”. 

Ketnet & MNM doen opnieuw mee!

Ze zetten de actie mee in de kijker, zodat zieke kinderen en jongeren meer dan ooit weten dat ze er niet alleen voor staan. MNM lanceert een pyjamaselfie actie en zendt ‘de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op 9 maart live uit vanuit de klas van Bednetter Yara Waegemans uit Brasschaat. Ook bij Ketnet staat de programmatie die dag in het teken van #pyjamadag. Zij voeren onder meer een videogesprek met Bednetter Dylan (10) uit Mol.

Hoe doe je mee aan Pyjamadag?

  • Kom op vrijdag 9 maart in pyjama naar school en maak een leuke klasfoto.
  • Post je klasfoto op het fotoplatform http://pyjamadag.bednet.be
  • Verzamel stemmen door je foto te delen op sociale media met #pyjamadag #bednet. Je klas maak kans op mooie prijzen.

Maak je fotopagina aan