Ketnet en MNM steunen de Nationale Pyjamadag

Op vrijdag 15 maart is het Nationale Pyjamadag. Ketnet en MNM roepen samen met ons iedereen op om die dag in pyjama naar school of naar het werk te gaan of om een sleepover te organiseren met vrienden, als teken van solidariteit met langdurig zieke kinderen die zelf niet naar school kunnen. Dankzij Bednet krijgen zij toch de kans om de lessen te volgen, van thuis uit en samen met hun eigen klasgenoten. Vorig jaar kwamen leerlingen uit meer dan 1400 scholen in pyjama naar school. Gedurende de hele week besteden Ketnet en MNM aandacht aan de Nationale Pyjamadag en Bednet.

Ketnet

Van maandag 11 tot en met donderdag 14 maart worden alle Ketnetters gestimuleerd om op vrijdag in pyjama naar school te gaan. Gedurende de week wordt er ook aandacht besteed aan de Pyjamadag in de wrap.

  • Zo vindt wrapper Thomas maar geen geschikte pyjama en komt hij met 'bed en al’ wrappen in de studio. 
  • De wrappers geven ook duiding bij Bednet en leggen op een toegankelijke manier uit wat Bednet juist doet voor langdurig zieke kinderen. 
  • De wrappers zullen live Facetimen met Bednetter Yaro, het campagnegezicht van de Pyjamadag. 

Ook Karrewiet zal aandacht besteden aan Pyjamadag en Karrewiet-anker Jelle Mels haalt zijn beste pyjama uit de kast om Karrewiet te presenteren op vrijdag 15 maart. Ketnetters kunnen heel de week meedoen aan een wedstrijd op Ketnet.be om een 'onesie-pyjama' te winnen. 

MNM

Op vrijdag 15 maart presenteren MNM-dj’s Peter Van de Veire en Julie Van den Steen De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow live vanuit het Revalidatiecentrum in Pulderbos, het centrum voor kinderen en jongeren waar Bednetter Sylke Wyckmans momenteel verblijft.

Sylke is 17 jaar, volgt Wetenschappen-Moderne-Talen aan het BimSem in Mechelen en is mucopatiënte. Haar mucoviscidose is het afgelopen jaar slechter geworden, waardoor ze nu een hele tijd revalideert in Pulderbos.

Dankzij Bednet volgt ze elke week de les in haar klas mee vanop afstand. Op Nationale Pyjamadag houdt ze samen met haar vrienden een sleepover in het revalidatiecentrum. Met de uitzending vanuit revalidatiecentrum Pulderbos wil MNM alle langdurig zieke kinderen en jongeren - en Sylke in het bijzonder - een hart onder de riem steken. Peter en Julie draaien plaatjes voor Sylke en ook haar klas uit Mechelen komt langs.

Julie van den Steen ging alvast even kennis maken met Sylke. Klik hier om het filmpje te bekijken

Naar aanloop van pyjamadag lanceert MNM trouwens een leuke pyjamaselfie actie. Neem gewoon een foto in pyjama met #pyjamaselfie. Post hem op de website van MNM en deel hem via sociale media. Er zijn leuke prijzen te winnen!

Zin om deel te nemen: maak je fotopagia aan voor pyjamadag!