Als eerste belg het kanaal over, voor Bednet

In de week van 14 tot 20 augustus 2017 zal Timothy Christiaen een poging wagen om het Kanaal Engeland - Frankrijk over te zwemmen, heen en terug.  De oversteek zal naar schatting 24 uur duren en moet gebeuren zonder wetsuit.  Met zijn actie wil hij Bednet steunen. Timothy koos voor internetonderwijs omdat hij de werking kent via zijn werk als ICT coördinator in het onderwijs. Hij beseft als geen ander de belangrijke rol die Bednet op een school kan spelen. 

Het kanaal is 33 kilometer lang. Heen en terug wordt het ruim 75 kilometer of meer, afhankelijk van de stroming. 29 mensen ter wereld zijn er in geslaagd om het tot een goed einde te brengen. Tot nu toe was daar geen enkele Belg bij. Ook Tom Waes slaagde er niet in. Met jouw duw in de rug zal Timothy het zeker halen. Steun zijn actie met een gift via zijn site.

Lees het interview op de website van het Laatste Nieuws (10/8/2017) en in de kranteditie.

Bekijk de aanmoedigingsvideo van Tom Waes en Guga Baùl:

Timothy: 'Mijn reden om het Kanaal over te steken: avontuur opzoeken, de uitdaging/kick, omdat "het Kanaal' overzwemmen DE tocht is voor elke zwemmer en om aandacht te vestigen op mijn goede doel Bednet'. 

Ontdek er alles over op de website: www.e2eswim.be.

Volg Timothy of Facebook