Je bent hier:

U bent hier

Allereerste Bednet-prentenboek

GBS 't Schanske in Laakdal maakte op 28 februari als eerste kennis met De Pyjamareus. Het allereerste prentenboek over Bednet. Auteurs Kolet Janssen en Emy Geyskens kwamen samen met illustrator Jessica Raes het boek voorstellen aan de pers. 

De kinderen uit de klas van meester Gunther kregen in primeur het verhaal van De Pyjamareus voorgelezen door Kathy Lindekens, voorzitter van Bednet. Dit was niet toevallig, want vorig jaar zaten er twee Bednetters, Julie en Chloë, in de klas van meester Gunther. Toen kwamen de auteurs een kijkje nemen in de Bednet-school en maakten ze een paar lesmomenten mee. Nadat ze de werking van Bednet in real life zagen, inspireerden ze zich hierop om het verhaal van De Pyjamareus te schrijven. 

Het boek gaat over de zevenjarige Liam die thuis herstelt van een operatie. Dankzij Bednet kan hij thuis de les meevolgen en praten met zijn klasgenootjes. Maar soms lukt dat niet omdat hij te moe is en moet rusten. Op school is het bijna Pyjamadag en om dat te vieren bedenken Liam en zijn vrienden een leuk plan! Het prentenboek is onderdeel van de serie 'Pleister' van Uitgeverij Clavis, een serie die gevoelige problemen bij kinderen bespreekbaar maakt. 

Na het voorleesmoment gingen de leerlingen naar buiten en maakten ze op de speelplaats een levensechte Pyjamareus, net zoals de kinderen uit het prentenboek. Voor hen was het een topdag aangezien hen hierna nog een leuke verrassing te wachten stond. Ze mochten samen met illustrator Jessica Raes mannetjes in pyjama knutselen. De figuurtjes om in te kleuren en uit te knippen zullen binnenkort ook op onze website bij het lesmateriaal voor de Pyjamadag verschijnen. 

Het boek is verkrijgbaar in jouw boekhandel.