Onderwijspartners aan het woord

Hoe werken onze onderwijspartners met leerlingen die wegens ziekte afwezig zijn en hoe werken zij samen met Bednet? Lees het hier. Neem zeker ook een kijkje op ons Youtube kanaal om Bednet in werking te zien. 

Array ( [0] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7425 ) [1] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7338 ) [2] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7170 ) [3] => Array ( [tags] => Array ( ) [nid] => 15 ) [4] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7124 ) [5] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7146 ) [6] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7161 ) [7] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7129 ) [8] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7142 ) [9] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7152 ) )
Leerlingenbegeleider over Bednet

Het Sint-Gummaruscollege in Lier heeft heel wat ervaring met onderwijs voor zieke leerlingen. Leerlingenbegeleider Elisabeth Willems vertelt: ”Binnen de klassenraad stellen we een traject samen op maat van de zieke leerling: Wat kan de leerling aan? Welke vakken en leerstofonderdelen zijn echt nodig? Welke onderwijsinitiatieven schakelen we in? Bij welke vakken is het belangrijk dat de leerling de leerkracht ziet en hoort via Bednet? Een hele puzzel, maar het welbevinden van de leerling hangt af van een haalbaar doel.”

Lees het volledige verhaal

Thomas Deschuyffeleer, CLB-arts in het VCLB Aalst bezocht de klas van Bednetter Josué. Wat is volgens hem het belang van onderwijs voor zieke leerlingen?

Lees het volledige verhaal

Cindy is coördinator kinderwerking bij Kom op Tegen Kanker. Ze deelt haar passie met ons: "De activiteiten die wij organiseren voor kinderen met kanker en hun gezinnen hebben een meerwaarde. Je hoort, ziet en voelt dat het mensen deugd doet".

Lees het volledige verhaal

Ik had nog nooit van Bednet gehoord en wist ook niet dat dit mogelijk was. In het verleden heb ik nog les gegeven aan de ziekenhuisschool en ik weet hoe belangrijk de lessen voor een ziek kind zijn.

Lees het volledige verhaal

Reeks: de partners van Bednet

Bram Vanhamme werkt al acht jaar in de Ziekenhuisschool stad Gent, vestiging UZ. Hij begon als stagiair op de afdeling kinderoncologie en is er nooit weggegaan. Bram: “Ik doe mijn job zo graag. Als mensen naar mijn werk vragen, krijg ik vaak te horen: ‘Ohhhh, zo’n trieste job!’. Terwijl het net een positieve job is. Je geeft kinderen het herkenbare terug van voor het ziek zijn, je bent een houvast voor hen. 

Lees het volledige verhaal

Reeks: de partners van Bednet

Kaat is al 20 jaar onderwijscoördinator in de Korbeel in Kortrijk. Ze heeft heel wat geleerd over kinderen die een moeilijke periode doormaken. Kaat: "je bent niet getekend voor de rest van je leven omdat je ooit in de psychiatrie hebt gezeten. Ik ben altijd trots als ik zie dat kinderen het jaren later gemaakt hebben in het leven".

Lees het volledige verhaal

In het kader van Rode Neuzen Dag vertelt Kris Van Lent, orthopedagoge in het UZ-Leuven enthousiast over de onderwijsbegeleiding van zieke jongeren in de ziekenhuisschool van Leuven.

 
Lees het volledige verhaal

Truus Van Bosstraeten vertelt over haar ervaring als leerkracht in Pulderbos, een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren. Bednet maakt deel uit van POZILIV (Platform van Onderwijs aan Zieke Leerlingen in Vlaanderen). Onderwijs aan zieke kinderen is een succesverhaal als vele partners samenwerken. Deze maand zetten we de job 'leerkracht in het revalidatiecentrum' in de kijker.

Lees het volledige verhaal
Catheline Luyten en Nathalie Ampe

Reeks: de partners van Bednet

Catheline Luyten is voorzitster bij School & Ziekzijn voor regio Vlaams-Brabant en Brussel. Zij zorgt ervoor dat zieke kinderen die niet naar school kunnen, thuis les krijgen van leerkrachten die vrijwillig en dus gratis langskomen. Eén van die vrijwillige leerkrachten is Nathalie Ampe. Zij werkt halftijds als leerkracht in de humaniora, om zo halftijds ook vrijwillig les te kunnen geven aan zieke kinderen bij School & Ziekzijn. Het hoofddoel? Ervoor zorgen dat kinderen makkelijk weer kunnen aansluiten bij hun klas en geen leerachterstand oplopen.

Lees het volledige verhaal

Reeks: de partners van Bednet

Siska uit Marke schiet op eigen initiatief scholen te hulp als leerkracht aan huis (Tijdelijk onderwijs aan huis - TOAH) in de regio Kortrijk. Langdurig zieke kinderen krijgen op die manier onderwijs aan huis en lopen niet te veel schoolse achterstand op. Siska vertelt honderduit over wat haar job als 'flying teacher' voor zieke leerlingen zo boeiend maakt.

Lees het volledige verhaal