Het Bednet-lokaal voorbereiden

Binnenkort leveren we het Bednet-materiaal op school. Ondertussen kan je als ICT-coördinator het lokaal (of de lokalen) waar de klas Bednet zal gebruiken voorbereiden.

Levering Bednet-materiaal

  • Materiaal klas: Het Bednet-materiaal voor klas leveren we in een grijze Bednet-box.
  • Materiaal leerling: Wanneer de leerling een chromebook van Bednet zal gebruiken, leveren we ook dit materiaal standaard op school. De ouders krijgen per mail een seintje dat ze hun blauwe Bednet-box bij jullie kunnen ophalen.

Lokaal voorbereiden

  • Plaats Bednet-klasset in de klas: Zorg ervoor dat de Bednetter een goed zicht kan hebben op de klas, de klasgenoten, het bord en de leerkracht. Vaak is dit achteraan in de klas. Met de beweegbare camera kan hij makkelijk inzoomen op het bord. En door de lange internet- en verlengkabel kan de leerkracht de klasset makkelijk verplaatsen binnen het lokaal.
  • Stevige bank / tafel: Voorzie een stevige bank of tafel zodat de Bednet-klasset een stabiele ondergrond heeft.
  • Stopcontact / verlengkabel: De klasset heeft 2 stroomkabels. Daarom ontvang je bij het materiaal een verdeeldoos van 3 stopcontacten met een snoer van ongeveer 3 meter. Is er niet onmiddellijk een stopcontact in de buurt van de tafel, voorzie dan een extra verlengkabel.

Bekabelde internetverbinding

  • Bekabeld: We vragen om een bekabelde internetverbinding te voorzien. Dit geeft de meeste kans op een stabiele verbinding.
  • Netwerkaansluiting: Voorzie, indien mogelijk, een netwerkaansluiting in de buurt van de tafel. Sowieso vind je bij het materiaal een internetkabel van 30 meter.
  • Firewall: Bednet gebruikt achterliggend een aangepaste versie van Vectera (https://go.vectera.com). Er zijn geen binnenkomende connecties, enkel de webpagina's https://klas.bednet.be en https://mijn.bednet.be moeten bereikbaar zijn. Hier lees je alle info over het netwerk nog eens na.

Belangrijk:
Gebruiken jullie een gesponsorde Proximus-lijn, dan zal je tijdens de installatie van de Bednet-klasset enkele vaste IP-adressen moeten instellen.

Terug naar materiaal klas                              Hulp nodig?                              Naar startpagina